Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/whiskyfo/forskolanattesa.se/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 4912
Om oss | Förskolan Attesa

Om oss

Attesa är en förskola som ligger centralt i Sjöbo. Vi arbetar efter Montessoripedagogiken.

Om Attesa

Attesa är en förskola som ligger centralt belägen i Sjöbo.

Vi arbetar efter Montessoripedagogiken, vilket innebär att vi alltid utgår från det enskilda barnet och dess behov. Vi ser barnen som kompetenta och låter dem klara mycket själva. På så sätt stärks deras självförtroende och självkänsla.

På Attesa satsar vi på små barngrupper och hög personaltäthet. Hos oss finns för närvarande fem pedagoger, en köks- och städansvarig samt omkring 30 barn uppdelade i två avdelningar: 

  • Månen: 1-3 års avdelning
  • Solen: 3-5 års avdelning

Den fysiska miljön är mycket viktig för oss. Vi vill att barnen ska omges av en estetiskt tilltalande miljö med ljusa och lugna färger, både inomhus och utomhus.

Hos oss är miljön planerad och barnen har allt det viktigaste tillgängligt. Vi har bland annat en trädgård där både små och stora barn kan leka.

Förskolan har även två cargocyklar som har plats för fyra barn vardera. Med dem cyklar vi till skogen och stranden eller något annat närliggande område.

Vi ger oss även ofta ut på promenader för att utforska omgivningen. Varje avdelning följer ett genomtänkt veckoprogram som består av både utevistelse och planerade aktiviteter inomhus.

Attesa tar även hänsyn till miljön på flera sätt. Bland annat gör vi medvetna val när vi köper in nya möbler och leksaker och väljer då främst naturmaterial.

Lunchen får vi caterad till förskolan och den består i den mån det går av svenskt kött och ekologiska varor. Frukosten och mellanmålen förbereder vi själva på förskolan.

Vi som jobbar här

Petra Enehov

Rektor

Alma Ramic

Biträdande rektor

Charlotte Ehrnborn

Legitimerad förskollärare

Diplomerad småbarnspedagog

Lily Englawind

Barnskötare

Diplomerad småbarnspedagog

Paulin Vinelin

Barnskötare / elevassistent

Teckenpedagog

Cecilia Fredriksson

Legitimerad förskollärare

Montessoripedagog

Catarina Åkesson

Barnskötare

Montessoripedagog                                                           

Hitta hit

Kvarngatan 2
275 36 Sjöbo

Hitta hit

Kvarngatan 2
275 36 Sjöbo

 

Kontakt

0708615972